maandag 24 september 2018

beschrijving live uitzending 23 september.

Hallo allemaal,

Gisteravond heb ik weer een live workshop gegeven in de Facebook groep van 
Create it with HobbyVision.

Daar hebben we deze schuifkaart gemaakt, althans dit model,
Deze die op de foto staat is er eentje die ik al klaar had ;)Hiervoor heb ik het paperpad van Mintay - Lovely Day gebruikt.
Lekkere vrolijke kleurtjes van groen- roze en geel tinten.
Het plaatje wat bij mij tevoorschijn komt als je de kaart uitschuift is van een knipvel van Gerda`s hobbyshop die wij bij Hobbyvision ook verkopen. ( GH3247 )


De tekst die tevoorschijn komt als het schuifgedeelte dicht zit, is van Penny Black.
Verder natuurlijk diverse bloemen, een klein labeltje, die ook in het paperpad zit en een strik met een metalen hartje aan het schuifgedeelte.
Langs de randjes heb ik mijn favoriete stansmal gebruikt ( een oudje van Noor!Design)

Zoals jullie gewend zijn, is er ook weer een beschrijving in tekst vorm voor jullie,


Allereerst de benodigdheden:
Strook cardstock van 16 cm x 30.5 cm
                                      13,8 cm x 17 cm
                                      13,8 cm x 13,8 cm
Designpapier van:     13,5 x 13,5 cm en 13,5 breed bij 7 cm hoog

Plaatje van ongeveer 6 a 7 cm. NIET GROTER. Kan wel kleiner. Het papier om het plaatje heen mag wel  groter maar wat gezien moet worden van het plaatje dat moet 6 a 7 cm zijn.

Foamtape van 1 mm dik. Dubbelzijdig tape – vouwbeen – ril/snij apparaat – liniaal – potlood – klein stukje gewoon plakband eventueel leuke tekst stempel van ongeveer 6 cm x 6 cm – eventueel ronde hoekjes pons/ en of labelpons.


Ril de strook van 16 cm x 30,5 cm op de korte kant op 14cm en 28 cm ( je rillijn is 15 cm ) en ril langs de twee lange kanten op 1 cm . Knip de twee hoekjes weg.            Snijd de twee rillijnen weg tot aan de midden vouwlijn.

          Nu rillen we nog een keer, en dan op 0,8 cm op de gerilde cm. Je krijgt dan een rillijn  op 2 mm vanaf de eerste                rillijn.
Snijd nu in de middelste vouwlijn een opening. Deze komt op 4 cm vanaf beide zijkanten. RILLIJNEN NIET MEE REKENEN !!
 Nu maken we in de voorkant een opening van ongeveer 6 x 6 cm. Deze zit rechts in de hoek op 1 cm vanaf de onderkant en 1.5 cm vanaf de rechterzijkant.  Neem nu de strook van  13,8 cm x 17 cm . Teken een hulplijntje op 10 cm  van links naar rechts ( dit lijntje is dan  13,8 cm  en op 4 cm vanaf links en rechts tot aan het eerste getekende hulplijntje. Knip de twee vakjes weg. Zie foto:


Pak nu het grote deel weer.   Deze vouwen we dubbel.  Op de plek van de opening plakken we op de binnenkant – achterkant -  een leuk plaatje, dat kan je dan door de opening zien.  DE PLEK KAN JE EVEN BEPALEN DOOR MET EEN POTLOOD DOOR DE OPENING OP DE BINNENKANT VAN DE KAART TE TEKEKEN.  Zelf heb ik nog even een gewoon plakbandje aan de bovenkant van het plaatje geplakt. Dit zorgt er voor dat we straks geen stagnatie krijgen tijdens het schuiven.
Pak nu je designpapier van 13,5 x 13,5 cm. Leg/plak deze tijdelijk even op de goede plek op de voorkant en teken er het vierkant op van de opening achterop. Snijd deze opening uit het designpapier iets groter uit en plak het er op.
We nemen nu weer het andere deel. Hiervan gaan we de onderste strook  hoog voorzien van designpapier. Dit designpapier mag net zo groot zijn als de strook.. Snijd de zijkantjes nu ietsje kleiner, ongeveer 3 mm.

Nu gaan we dit deel in het grote deel schuiven. Je schuift dan het smalle deel door de gleuf die we in het grote deel hebben gesneden. Je kan nu op de plek die je door de opening ziet, b.v. een leuke tekst stempelen.
Je vouwt nu het geheel dicht. En  plakken de rillijnen/plaklijnen vast met foame tape. Je plakt de rildelen OP DE BUITENKANT !!
PLAK HET NIET TE STRAK
Plak als laatste het cardstock van 13,8 cm x 13,8 cm op de achterkant als afwerking.
Maak een leuk uiteinde aan de strook waarmee je het kan schuiven , of knip er ronde hoekjes aan.


Veel plezier er mee !!

En wil je de live nog een keer bekijken, ook dat kan.

Die kan je hier vinden:

https://youtu.be/F1wDW7gXNFg

Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen: